Bovenlangs 36, 2711 HW Zoetermeer

ZOETERMEER
Huurprijs: € 17.271,- p.j. (21% BTW)

Omschrijving

Te huur winkelruimte

Bovenlangs 36, 2711 HW Zoetermeer

ALGEMEEN

De winkelruimte aan Bovenlangs 36 te Zoetermeer is gelegen in het Stadshart. Het Stadshart van Zoetermeer is in fasen tot stand gekomen. Het dorp Zoetermeer werd in hoog tempo omgebouwd tot stad door de bouw van nieuwe woonwijken, maar het centrum van de nieuwe stad bleef lang leeg. Pas in 1985 werd gestart met de bouw van het Stadshart; het nieuwe winkelcentrum van de stad. Naast winkels, kantoren en woningen kwamen het nieuwe stadhuis en de bibliotheek naar het centrum. Ook is er een flink aantal restaurants, bioscopen en andere uitgaansgelegenheden geopend. Waar de ruimte dat toeliet, zijn onderdeks grote parkeerplaatsen voor de bewoners en het winkelend publiek gebouwd. Het openbaar vervoer kreeg een eigen plaats met twee stations: Centrum West (met daarbij een busstation) en Stadhuis aan de andere kant van het Stadshart.

De bouw van het stadscentrum heeft eigenlijk nooit stilgestaan. Een paar jaar geleden is Spazio gerealiseerd: een moderne uitbreiding aan de Westkant van het Stadshart met winkels, appartementen en kantoren. Bijzondere blikvanger van het project is de ufo. Ook voor de nabije toekomst zijn er verschillende plannen in de maak.

Het Stadshart is dicht bij de A-12 gelegen en daardoor zeer goed te bereiken met de auto (via de Afrikaweg/Europaweg en via de Oostweg/Australieweg). Ook met het openbaar vervoer zijn de winkels uitstekend bereikbaar; er zijn twee RandstadRail-stations (Stadhuisplein en Station Centrum-West) aan de rand van het centrum (op loopafstand) gelegen. Station Centrum-West is het knooppunt voor tal van buslijnen.

BESTEMMING

De bestemming van Bovenlangs 36 is centrum -1 (GEEN HORECA)

Bestemmingsplan : Stadscentrum/Dorpsstraat

Planstatus : onherroepelijk vastgesteld 14 mei 2014

Overheid: gemeente Zoetermeer

Enkelbestemming : centrum-1

INDELING

Adres : Bovenlangs 36
Oppervlakte : ca. 432 m²
Huurprijs per maand excl. BTW : € 1.439,17
Bijkomende kosten* per maand excl. BTW : € 1.439,67
Totaal per maand excl. BTW : € 2.878,83

* worden nader beschreven onder kopje "service- en promotiekosten".

PARKEREN

Het parkeren in de parkeergarages P1 Belgiëlaan, P2 Bovenlangs/Onderlangs, P4 Luxemburglaan, P5 Amsterdamstraat, P8 Nederlandlaan en P9 Duitslandlaan in het Stadshart is de eerste twee uur gratis. Hierna geldt een tarief van € 1,90 voor 50 minuten, met een maximum tot € 15,- per dag. Parkeren in de Driekant parkeergarage is niet gratis.

OPLEVERINGSNIVEAU

De winkelruimte aan Bovenlangs 36 wordt in huidige staat opgeleverd, doch als casco verhuurd met uitsluitend de bestaande nutsaansluitingen tot in de meterkast en riolering/afvoeren tot het eerste punt waar dit het gehuurde binnenkomt.

Alle overige in het gehuurde aanwezige bouwkundige, technische en overige voorzieningen - al dan niet door verhuurder op verzoek van huurder geplaatst - behoren niet tot het gehuurde en worden door de nieuwe huurder kosteloos gebruikt. Verhuurder staat niet in voor de kwaliteit en werking ervan. Huurder mag deze voorzieningen gedurende de huurtermijn uitsluitend na overleg met en de schriftelijke instemming van verhuurder verwijderen.

HUURCONDITIES

Huurtermijn : in overleg

Huuringangsdatum : in overleg

Huurprijsindexatie : de huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd op basis van het Consumenten Prijsindexcijfer (CPI), reeks Alle huishoudens (2015=100) van het CBS. Voor het eerst een jaar na de huuringangsdatum

Huurprijsbetaling : per maand vooruit

service- en promotiekosten : de servicekosten voor Bovenlangs 36 bedragen € 43,50 per m² per jaar excl. BTW als bijdrage voor de kosten van onder andere:

- schoonmaak algemeen, glasbewassing, ongediertebestrijding
- vuilafvoer
- onderhoud technische installatie algemeen/gemeenschappelijk
- groenvoorziening
- huismeester
- stadverwarming algemeen
- centrum-management.

Huurder dient zelf contracten af te sluiten met de nutsbedrijven inzake de levering van gas, water en elektra.

De promotiekosten bedragen € 10,50 per m² per jaar excl. BTW

De bijdrage parkeerkosten Stadshart is € 8,- per m² per jaar excl. BTW

Bankgarantie/waarborgsom : gelijk aan 3 maanden huur + 3 maanden service-/en promotiekosten + BTW

Contract : Model URW

Voorbehoud : Goedkeuring directie verhuurder/positief bedrijfsinformatierapport; ter beoordeling van verhuurder

Verhuurder heeft het recht ten aller tijde een kandidaat huurder af te wijzen op basis van het concept of kwaliteit van het concept.

BTW
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder de BTW niet kan verrekenen zal de huurprijs worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste huur.

Energielabel: volgt

Algemeen : de informatie betreffende de winkelruimte aan de Bovenlangs 36 te Zoetermeer is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan door Hopman en Schreuder Bedrijfshuisvesting BV geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven oppervlakten en afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet worden beschouwd als een aanbod of offerte. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 17.271,- p.j. (21% BTW)
Servicekosten
€ 44,- per vierkante meter p.j.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Type
Winkelruimte
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1988
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed

Locatie

Ligging
winkelgebied stadscentrum
Snelweg afrit
2000 m - 3000 m
Bushalte
< 500 m
Tramhalte
500 m - 1000 m

Winkelruimte

Oppervlakte
432 m²
Verkoopvloeropp.
432 m²
In units vanaf
432
Front breedte
2.000 cm
Verdiepingen
1
Welstandsklasse
A2
Branche beperking
nee
Horeca toegestaan
nee
Overname personeel
nee

Foto's

Bovenlangs 36, 2711 HW ZoetermeerBovenlangs 36, 2711 HW ZoetermeerBovenlangs 36, 2711 HW ZoetermeerBovenlangs 36, 2711 HW ZoetermeerBovenlangs 36, 2711 HW Zoetermeer

Plattegronden

Bovenlangs 36, 2711 HW ZoetermeerBovenlangs 36, 2711 HW Zoetermeer

Kaart

Reageer op dit object

Heb je interesse in dit object? Vul onderstaand jouw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.