Burgemeester van Leeuwenpassage 21

ZOETERMEER
Huurprijs: op aanvraag

Omschrijving

ALGEMEEN

Het Stadshart van Zoetermeer is in fasen tot stand gekomen. Het dorp Zoetermeer werd in hoog tempo omgebouwd tot stad door de bouw van nieuwe woonwijken, maar het centrum van de nieuwe stad bleef lang leeg. Pas in 1985 werd gestart met de bouw van het Stadshart; het nieuwe winkelcentrum van de stad. Naast winkels, kantoren en woningen kwamen het nieuwe stadhuis en de bibliotheek naar het centrum. Ook is er een flink aantal restaurants, bioscopen en andere uitgaansgelegenheden geopend. Waar de ruimte dat toeliet, zijn onderdeks grote parkeerplaatsen voor de bewoners en het winkelend publiek gebouwd. Het openbaar vervoer kreeg een eigen plaats met twee stations: Centrum West (met daarbij een busstation) en Stadhuis aan de andere kant van het Stadshart.
De bouw van het stadscentrum heeft eigenlijk nooit stilgestaan. Een paar jaar geleden is Spazio gerealiseerd: een moderne uitbreiding aan de Westkant van het Stadshart met winkels, appartementen en kantoren. Bijzondere blikvanger van het project is de ufo. Ook voor de nabije toekomst zijn er verschillende plannen in de maak.
Het Stadshart is dicht bij de A-12 gelegen en daardoor zeer goed te bereiken met de auto (via de Afrikaweg/Europaweg en via de Oostweg/Australieweg).
Ook met het openbaar vervoer zijn de winkels uitstekend bereikbaar; er zijn twee RandstadRail-stations (Stadhuisplein en Station Centrum-West) aan de rand van het centrum (op loopafstand) gelegen. Station Centrum-West is het knooppunt voor tal van buslijnen.

KADASTRALE GEGEVENS

Gemeente : Zoetermeer
Sectie : C
Nummer : 5650 (gedeeltelijk)
Bouwjaar : 2006

BESTEMMING

De bestemming van het object is centrum -1 (GEEN HORECA)

Bestemmingsplan 1e Herziening Stadscentrum/Dorpsstraat

Planstatus : onherroepelijk (vastgesteld 2019-03-14)

Overheid : gemeente Zoetermeer

Functieaanduiding : specifieke vorm van centrum - gemengd 1

Maatvoering : maximum bouwhoogte 12 m

INDELING EN OPLEVERINGSNIVEAU

Het object beschikt over een frontbreedte van 7,13 m:

Winkelruimte : 126 m²

Het parkeren in de parkeergarages P1 Belgiëlaan, P2 Bovenlangs/Onderlangs, P4 Luxemburglaan, P5 Amsterdamstraat, P8 Nederlandlaan en P9 Duitslandlaan in het Stadshart is de eerste twee uur gratis. Hierna geldt een tarief van € 1,90 voor 50 minuten, met een maximum tot € 15,- per dag.
Parkeren in de Driekant parkeergarage is niet gratis.

Het object wordt opgeleverd met onder andere de volgende voorzieningen:

Het object wordt casco opgeleverd:

Het gehuurde wordt in huidige staat opgeleverd, doch als casco verhuurd met uitsluitend de bestaande nutsaansluitingen tot in de meterkast en riolering/afvoeren tot het eerste punt waar dit het gehuurde binnenkomt.
Alle overige in het gehuurde aanwezige bouwkundige, technische en overige voorzieningen - al dan niet door verhuurder op verzoek van huurder geplaatst - behoren niet tot het gehuurde en worden door de nieuwe huurder kosteloos gebruikt. Verhuurder staat niet in voor de kwaliteit en werking ervan. Huurder mag deze voorzieningen gedurende de huurtermijn uitsluitend na overleg met en de schriftelijke instemming van verhuurder verwijderen.

HUURCONDITIES

Huurprijs : op aanvraag

Huurtermijn : in overleg

Huuringangsdatum : in overleg

Huurprijsindexatie : de huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd op basis van het Consumenten Prijsindexcijfer (CPI), reeks Alle huishoudens (2015=100) van het CBS. Voor het eerst een jaar na de huuringangsdatum

Huurprijsbetaling : per maand vooruit

Servicekosten :

De servicekosten bedragen € 67,43 per m² per jaar excl. BTW
als bijdrage voor de kosten van onder andere:
- schoonmaak algemeen, glasbewassing, ongediertebestrijding
- vuilafvoer
- onderhoud technische installatie algemeen/gemeenschappelijk
- groenvoorziening
- huismeester
- stadverwarming algemeen
- centrum-management.

Huurder dient zelf contracten af te sluiten met de nutsbedrijven
inzake de levering van gas, water en elektra.

De promotiekosten bedragen € 10,- per m² per jaar excl. BTW.
De bijdrage parkeerkosten Stadshart is € 8,- per m² per jaar excl. BTW.

Bankgarantie : gelijk aan 3 maanden huur + 3 maanden servicekosten + BTW

Contract : model door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 17-9-2012 vastgesteld en op 2-10-2012 gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank te Den Haag en aldaar ingeschreven onder nummer 58/2012 tevens gepubliceerd op de website www.roz.nl inclusief aanvullende bepalingen verhuurder.

Voorbehoud : goedkeuring directie verhuurder/ positief bedrijfsinformatierapport; ter beoordeling van verhuurder.

BTW
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder de BTW niet kan verrekenen zal de huurprijs worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste huur.

Energielabel : volgt

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
op aanvraag
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Type
Winkelruimte
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
na 20012010
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed

Locatie

Ligging
overdekt winkelcentrum, winkelgebied stadscentrum
Snelweg afrit
1500 m - 2000 m
Bus knooppunt
< 500 m
Tram knooppunt
< 500 m
Bushalte
< 500 m
Tramhalte
< 500 m

Winkelruimte

Oppervlakte
126 m²
Verkoopvloeropp.
126 m²
In units vanaf
126
Front breedte
713 cm
Verdiepingen
1
Welstandsklasse
A1
Branche beperking
nee
Horeca toegestaan
nee
Overname personeel
nee

Foto's

Burgemeester van Leeuwenpassage 21Burgemeester van Leeuwenpassage 21Burgemeester van Leeuwenpassage 21Burgemeester van Leeuwenpassage 21Burgemeester van Leeuwenpassage 21Burgemeester van Leeuwenpassage 21Burgemeester van Leeuwenpassage 21Burgemeester van Leeuwenpassage 21Burgemeester van Leeuwenpassage 21Burgemeester van Leeuwenpassage 21Burgemeester van Leeuwenpassage 21Burgemeester van Leeuwenpassage 21Burgemeester van Leeuwenpassage 21Burgemeester van Leeuwenpassage 21

Plattegronden

Burgemeester van Leeuwenpassage 21

Kaart