Afrikaweg 52 Zoetermeer

ZOETERMEER
Huurprijs: € 130,- per vierkante meter p.j. (21% BTW)

Omschrijving

ALGEMEEN

Het kantorencomplex 'Soeterweyde' is gelegen in het centrum van Zoetermeer op loopafstand van het "Stadshart". Het bevindt zich in het entreegebied van Zoetermeer, dat voorbestemd is om gerevitaliseerd te worden. De kantoorstroken langs de Afrikaweg die worden begrensd door de Boerhaavelaan en Bredewater zullen op middellange termijn worden getransformeerd naar wonen, in combinatie met commerciële plinten die aan de onderzijde gesitueerd zullen worden. Door de representativiteit, de goede parkeergelegenheid en de goede indeelbaarheid zal het complex een goed huisvestingsalternatief zijn.

Het kantorencomplex is gelegen op 400 meter loopafstand van het winkelcentrum "Stadshart Zoetermeer" en op 300 meter loopafstand van de halte van de Randstadrail welke de stadscentra van Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer met elkaar verbindt. De bereikbaarheid van het complex is goed. De tijd naar de dichtstbijzijnde afslag van de A12 (Den Haag-Arnhem) bedraagt 5 minuten. De bus/tramhalte Zoetermeer Centrum West ligt op 5 minuten loopafstand. Vanuit hier zijn onder andere de NS stations in Den Haag en Delft te bereiken. Het NS-station Zoetermeer ligt op 12 minuten loopafstand.

KADASTRALE GEGEVENS

Gemeente : Zoetermeer
Sectie : E
Nummer : 6652 (gedeeltelijk)
Bouwjaar: periode 2005-2008

BESTEMMING

De bestemming van het object is "kantoor".

Bestemmingsplan : Afrikaweg en Omgeving

Planstatus : onherroepelijk (16 augustus 2013)

Overheid: gemeente Zoetermeer

Enkelbestemming : kantoor

Maatvoering : maximum bouwhoogte 56 meter

INDELING + OPLEVERINGSNIVEAU

Het complex omvat ca. 26.000 m² v.v.o. kantoorruimte verdeeld over drie gebouwen. Er zijn momenteel meerdere verdiepingen beschikbaar :

In de toren:
Verdieping 1: 676,2 m² vvo (te huur vanaf 338,1 m²)

Laagbouw:
Verdieping 4: 823,5 m² vvo (te huur vanaf 411,75 m²).

Het metrage is exclusief een toeslag van circa 13% voor het aandeel in de algemene en gemeenschappelijke ruimten.

Onder het complex is een parkeerkelder gerealiseerd. Voor huur van parkeerplaatsen wordt een parkeernorm aangehouden van 1:50. Zowel op eigen terrein als in de naastgelegen parkeergarage zijn additionele parkeerplaatsen beschikbaar.

Het object wordt opgeleverd met onder andere de volgende voorzieningen:

- centrale entree met bemande receptiebalie
- atrium
- bedrijfsrestaurant in overdekte patio
- openbare WiFi in de centrale ruimtes op de begane grond
- ruime liften en twee trappenhuizen
- heren- en damestoiletgroepen per verdieping
- pantry
- vrij indeelbare kantoorvloeren (buiten de centrale kern om)
- up-to-date gebouwinstallaties conform energielabel A
- toegangscontrolesysteem
- vergadercentrum/auditorium
- klimaatplafonds in combinatie met luchtbehandelingskasten
- zonnepanelen
- brandmeldinstallatie
- signing mogelijkheden in en rondom het gebouw.

KENMERKEN SOETERWEYDE-COMPLEX

Het complex 'Soeterweyde' is een multi-tenant kantoorcomplex ter grootte van circa 26.000 m² v.v.o. kantoorruimte verdeeld over drie gebouwen. Het complex is gelegen op 400 meter loopafstand van het winkelcentrum "Stadshart Zoetermeer" en op 300 meter loopafstand van de halte van de Randstadrail welke de stadscentra van Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer met elkaar verbindt.
Het complex is in de periode 2005-2008 door Klaverblad Exploitatiebedrijf B.V. ontwikkeld en beschikt over een energielabel A.

In het Soeterweyde complex zijn de (Nederlandse) hoofdkantoren van Klaverblad Verzekeringen en T.EN ( Technip Energies) gevestigd, alsmede het kantoor van Teleperformance.

In de gemeenschappelijke ruimte op de begane grond vind je/bevinden zich een bedrijfsrestaurant, een bemande receptie, vergader- en ontmoetingsruimtes en een auditorium.
In nauw overleg met de huurders wordt door de verhuurder momenteel een plan uitgewerkt voor herinrichting van de gemeenschappelijke ruimte op de begane grond alsmede het gewenste voorzieningenniveau dat daar voor alle huurders beschikbaar komt.

HUURCONDITIES

Huurprijs verdieping 1 : € 130,- per m² per jaar excl. BTW

Huurprijs verdieping 4 : € 140,- per m² per jaar excl. BTW

Huurtermijn : in overleg

Huuringangsdatum : in overleg

Huurprijsindexatie : de huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd op basis van het Consumenten Prijsindexcijfer (CPI), reeks Alle huishoudens (2015=100) van het CBS. Voor het eerst een jaar na de huuringangsdatum

Huurprijsbetaling : per kwartaal vooruit

Servicekosten : De servicekosten bedragen € 40,- per m² vvo per jaar excl. BTW. De servicekosten zijn op voorschotbasis met jaarlijkse nacalculatie, gebaseerd op de werkelijk gemaakte kosten*. Dit voorschot is onder andere voor energieverbruik, onderhoud en schoonmaak van de algemene ruimten.

Voor gemeenschappelijke voorzieningen zoals gebruik van het restaurant en bemande receptie zal een additioneel tarief per m² vvo in rekening worden gebracht, afhankelijk van het gewenste gebruik.

Bankgarantie : gelijk aan 3 maanden huur + 3 maanden servicekosten + BTW

Diversen : huurder dient zich te confirmeren aan het huishoudelijk reglement en de akte van splitsing

Contract : model door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 30-1-2015 vastgesteld en op 17-2-2015 gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank te Den Haag en aldaar ingeschreven onder nummer 15/20 tevens gepubliceerd op de website www.roz.nl inclusief aanvullende bepalingen verhuurder. Daarnaast is het huishoudelijk reglement en de akte van splitsing van toepassing.

Voorbehoud : goedkeuring directie verhuurder/ positief bedrijfsinformatierapport; ter beoordeling van verhuurder.

BTW
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder de BTW niet kan verrekenen zal de huurprijs worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste huur.

Energielabel : A

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 130,- per vierkante meter p.j. (21% BTW)
Servicekosten
€ 40,- per vierkante meter p.j.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Type
Kantoorruimte
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
na 20012010
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed
Energielabel
A

Locatie

Ligging
winkelgebied stadscentrum
Snelweg afrit
3000 m - 4000 m
Bushalte
< 500 m
Tramhalte
< 500 m

Kantoorruimte

Oppervlakte
1.500 m²
Verdiepingen
4
Voorzieningen
Kamerindeling, Liften, Pantry, Toilet
In units vanaf
338
Turn key
nee

Foto's

Afrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 Zoetermeer

Plattegronden

Afrikaweg 52 ZoetermeerAfrikaweg 52 Zoetermeer

Kaart