Ons werkgebied in kaart gebracht

Hopman & Schreuder Bedrijfshuisvesting heeft een groot aanbod aan bedrijfspanden, kantoorruimte en winkelpanden in deze economisch florerende en groeiende regio. Wij zijn actief van Alphen aan de Rijn tot en met Rotterdam en van Den Haag tot en met Gouda, met Zoetermeer als kloppend hart binnen deze regio. Zowel in deze grote steden als in de plaatsen Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Waddinxveen, Nootdorp en Pijnacker is goede en optimaal bereikbare bedrijfsruimte te huur en te koop.

.

Binnen deze regio omvat onze portefeuille diversen multifunctionele bedrijfspanden:

.

Winkel vastgoed

Een “winkel” verwijst meestal naar commercieel vastgoed dat wordt gebruikt voor winkelruimtes. Het kan een breed scala aan eigendommen omvatten, zoals winkelpanden, winkelcentra, winkelstraten en andere commerciële gebouwen die worden gebruikt voor detailhandelsactiviteiten.

Winkelvastgoed is een specifieke categorie binnen de vastgoedsector en heeft zijn eigen kenmerken en overwegingen. Bij het huren en verhuren van winkelvastgoed zijn factoren zoals locatie, bereikbaarheid, demografie, concurrentie, huurdersprofiel en groeipotentieel van belang.

.

Logistiek vastgoed

Logistiek vastgoed verwijst naar commercieel vastgoed dat specifiek is ontworpen en gebruikt wordt voor logistieke en distributieactiviteiten. Het omvat faciliteiten zoals distributiecentra, magazijnen, opslagruimtes en logistieke parken.

Logistiek vastgoed is essentieel voor de supply chain van bedrijven en speelt een cruciale rol bij het opslaan, verwerken en distribueren van goederen. Het is ontworpen om efficiënte goederenstromen te faciliteren en te optimaliseren, met functies zoals voldoende opslagruimte, laad- en losfaciliteiten, voldoende manoeuvreerruimte voor vrachtwagens en gemakkelijke toegang tot transportroutes zoals snelwegen, havens of luchthavens.

Met de groei van e-commerce en de toename van online winkelen is de vraag naar logistiek vastgoed de afgelopen jaren sterk gestegen. Bedrijven hebben behoefte aan grotere en modernere faciliteiten om aan de logistieke eisen van snelle leveringen en voorraadbeheer te voldoen.

Het is belangrijk op te merken dat de logistieke sector voortdurend evolueert, gedreven door technologische ontwikkelingen en veranderende consumentengedrag.

.

Bedrijfspanden

Bedrijfsmatig vastgoed, ook wel commercieel vastgoed genoemd, omvat alle soorten onroerend goed die worden gebruikt voor commerciële doeleinden, anders dan winkels of logistiek. Het omvat een breed scala aan eigendommen, zoals bedrijfshallen, buitenterreinen, fabrieken, industriële gebouwen, hotels, restaurants, gezondheidszorgfaciliteiten, recreatiecentra, enzovoort.

Bedrijfsmatig vastgoed wordt gebruikt door bedrijven en organisaties voor hun operationele activiteiten, hetzij als eigenaar-gebruikers of als huurders.

De waarde en het rendement van bedrijfsmatig vastgoed worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder locatie, bereikbaarheid, voorzieningen, marktvraag, huurdersprofiel, economische omstandigheden en regelgeving.

Over het algemeen kan bedrijfsmatig vastgoed een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid zijn vanwege de stabiele inkomstenstroom en het potentieel voor waardevermeerdering. Het is echter ook belangrijk om rekening te houden met de risico’s en uitdagingen, zoals leegstand, onderhoudskosten en schommelingen in de economische omstandigheden.

.

Kantoor vastgoed

Kantoorvastgoed verwijst naar commercieel vastgoed dat specifiek is ontworpen en gebruikt wordt als kantoorruimte. Het omvat gebouwen, verdiepingen of afzonderlijke units die zijn ontworpen en ingericht om te voldoen aan de behoeften van bedrijven en organisaties voor hun administratieve, operationele en professionele activiteiten.

Kantoorvastgoed varieert in omvang en type, van kleine kantoorgebouwen tot grote kantoortorens en zakelijke business parken. Het kan verschillende voorzieningen omvatten, zoals kantoorruimtes, vergaderzalen, ontvangstruimtes, gemeenschappelijke ruimtes, parkeergelegenheid en faciliteiten voor lunch en ontspanning.

Bij het huren en verhuren van kantoorvastgoed zijn verschillende factoren van belang. Locatie is vaak een cruciale factor, waarbij kantoren in zakelijke districten, stedelijke centra of gebieden met goede bereikbaarheid en voorzieningen gewild zijn. Andere overwegingen zijn de kwaliteit en staat van het gebouw, de bereikbaarheid met openbaar vervoer en auto, aantal parkeerplaatsen, de beschikbaarheid van moderne technologische infrastructuur, de flexibiliteit van de ruimte om aan veranderende behoeften te voldoen en de potentiële huurdersmarkt in het gebied.

Met de opkomst van nieuwe werkmodellen, zoals flexibel werken en remote werken, is de vraag naar kantoorvastgoed aan verandering onderhevig. Bedrijven kunnen hun ruimtebehoeften heroverwegen en kiezen voor kleinere kantoorruimtes, coworking-ruimtes of het verhogen van de flexibiliteit van de huurcontracten.

.

De kern van het werkgebied van Hopman en Schreuder Bedrijfshuisvesting B.V. in kaart gebracht.