Werner von Siemensstraat 5, 2712 PN Zoetermeer

ZOETERMEER
Huurprijs: € 135,- t/m € 155,- per vierkante meter p.j.

Omschrijving

Te huur kantoorruimte

Werner von Siemensstraat 5, 2712 PN Zoetermeer

ALGEMEEN

De kantoorruimte aan de Werner von Siemensstraat 5 (B1) is gelegen op de Dutch Tech Campus in Zoetermeer. De Dutch Tech Campus is gelegen op het voormalig Siemens complex langs de A12 en bestaat uit een 6-tal kantoorgebouwen en een 5-tal (logistieke) bedrijfsruimten. Het terrein wordt daarnaast constant ontwikkeld en getransformeerd, waarbij hoogwaardig materiaal wordt gebruikt en duurzaamheid centraal staat.

De Werner von Siemensstraat 5 (B1) is zichtbaar vanaf de snelweg A12 (Den Haag _ Utrecht). De locatie is zeer goed te bereiken per auto door de centrale ligging in de Randstad. De vier grote steden liggen op steenworp afstand: Den Haag (12 km), Amsterdam (Schiphol 45 km), Rotterdam (Rotterdam Airport 20 km), Utrecht (45 km).

De Campus is gemakkelijk te bereiken vanaf het onlangs geopende station Lansingerland Zoetermeer. Het station heeft een Park & Ride terrein met ruimte voor circa 700 auto's. Station Lansingerland Zoetermeer is een treinstation op de kruising van de verlengde Oosterheemlijn van RandstadRail en de spoorlijn Gouda - Den Haag op de grens van Bleiswijk en Zoetermeer.

Door de realisatie van het station zijn verschillende transportmogelijkheden (trein, RandstadRail en bus) rechtstreeks verbonden met de campus. De bereikbaarheid van de Dutch Tech Campus is hierdoor uitstekend.

KADASTRALE GEGEVENS

Gemeente : Zegwaard
Sectie : E
Nummer : 2566 (gedeeltelijk)
Bouwjaar: 1990

BESTEMMING

De bestemming van de Werner von Siemensstraat 5 (B1) is "bedrijventerrein".

Bestemmingsplan : Kwadrant/VanTuyll sportpark/Brinkhage/Lansinghage

Planstatus : onherroepelijk (16 augustus 2013)

Overheid: gemeente Zoetermeer

Enkelbestemming : bedrijventerrein

Categorie : functieaanduiding bedrijf tot en met categorie 3.2

Maatvoering : maximum bebouwingspercentage terrein 60%, maximum bouwhoogte 12 m, maximum goothoogte 8 m

INDELING EN OPLEVERINGSNIVEAU

Op de Dutch Tech Campus, Werner von Siemensstraat 5, gebouw B1 is momenteel nog circa 1.930 m² vvo kantoorruimte beschikbaar, als volgt ingedeeld:

- circa 525 m² vvo kantoorruimte gelegen op de tweede verdieping;
- circa 1.405 m² vvo kantoorruimte gelegen op de derde verdieping.

Desgewenst is er een mogelijkheid om bedrijfsruimte bij te huren.

Er zijn meer dan 500 parkeerplaatsen en ruim voldoende laadpalen verspreid over de Dutch Tech Campus. Het parkeerterrein is voorzien van een slagboom met nummerbordherkenning. Bezoekers kunnen parkeren op de bezoekers-parkeerplekken.

Het object wordt als volgt opgeleverd:

Duurzaam- en klimaat technisch is het kantoorgebouw de beste van de regio Zoetermeer. Het gebouw is in 2021 volledig gerenoveerd en verduurzaamd naar energielabel A+. Het kantoor heeft een klimaatklasse B. De installatietechniek is met Siemens componenten vrijwel geheel vernieuwd en het gebouw is voorzien van warmtepompen, zonnepanelen en innovatieve zonwering. Naast de duurzaamheidsvoordelen van dit kantoorgebouw, heeft dit kantoor een prachtig hoofdentree en is het zeer dichtbij de parkeerplaats gelegen.

De 2de verdieping van het kantoorgebouw is reeds conform onderstaande specificaties gerealiseerd. De 3de verdieping is geprepareerd om onderstaande specificaties te kunnen realiseren.

- nieuwe systeemplafonds (bandrasters per 3,60 m¹ gevel) met nieuwe LED-verlichting (met per verdieping standalone aanwezigheidsdetectie en daglichtafhankelijke regeling)
- inductie-units met constant volume ventilatie. Uitgangspunt betreft 45 m3/h/p met 1 p / 15 m² vvo
- de ruimte heeft een overcapaciteit op ventilatie die rekening houdt dat 10% van de verhuurbaar kantooroppervlakte als vergaderruimte wordt gebruikt 1 p / 2,5 m² vvo. Luchtkanalen zijn gerealiseerd t/m de brandkleppen bij de schachten op de verdieping. Kanalen t.b.v. deze vergaderruimtes vanaf schachten tot vergaderruimte zijn exclusief
- regelbaarheid van verwarming en koeling per 3,6 m¹ gevel (regeling o.b.v. temperatuur). Verhuurder realiseert per verdieping vier bedieningselementen. Verdere bedienbaarheid te realiseren door Huurder als onderdeel van het inbouwpakket
- koeling via inductie-units. Buitenzonwering centraal gestuurd. Verwarming d.m.v. combinatie van bestaande radiatoren met inductie-units.

DUTCH TECH CAMPUS

Dutch Tech Campus is de thuisbasis voor technologie bedrijven. De Dutch Tech Campus is een campus waar technologie en ondernemen bij elkaar komen en waar diverse nationale en internationale gerenommeerde technologiebedrijven, waaronder Siemens, Yunex Traffic, Topcon Positioning, TKH, Atos Medical, WS Audiology, Reconext, en Lamboo Medical reeds zijn gevestigd. De campusbedrijven worden daarnaast door de Campus gestimuleerd en gefaciliteerd in het delen van kennis en voorzieningen.

Uw organisatie vestigen op de Dutch Tech Campus betekent onder andere werken in het hart van technologie met alle denkbare faciliteiten en services binnen handbereik. Samenwerken met de gevestigde (inter)nationale bedrijven met een groot netwerk en veel technologische kennis en gebruik maken van bestaande samenwerkingen met onderwijsinstellingen zoals De Haagse Hogeschool en mboRijnland (met ruim 2000 IT-studenten), Dutch Innovation Community, de gemeente en omliggende metropoolregio. Door kennis te delen en samen te werken ontstaat een inspirerende werkomgeving met vernieuwende oplossingen en businesskansen. Bovendien is de Dutch Tech Campus gelegen op een optimale zichtlocatie en heeft een goede bereikbaarheid door ligging langs de A12 en treinstation Lansingerland Zoetermeer. De campus zelf beschikt over uitstekende parkeerfaciliteiten alsmede horeca, vergader- en event faciliteiten.

HUURCONDITIES

Huurprijs : tussen € 135,- en € 155,- per m² per jaar excl. BTW en servicekosten, afhankelijk van gewenst opleveringsniveau

Huurprijs parkeren : € 750,- per parkeerplaats per jaar excl. BTW

Huurtermijn : in overleg

Huuringangsdatum : in overleg

Huurprijsindexatie : de huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd op basis van het Consumenten Prijsindexcijfer (CPI), reeks Alle huishoudens (2015=100) van het CBS. Voor het eerst een jaar na de huuringangsdatum

Huurprijsbetaling : per kwartaal vooruit

Servicekosten : € 52,50 per m² per jaar excl. BTW

Bankgarantie : gelijk aan 3 maanden huur + 3 maanden servicekosten + BTW

Contract : model door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 30-1-2015 vastgesteld - waarbij artikel 4.5 in april 2024 is aangepast - en op 8 april gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank te Den Haag en aldaar ingeschreven onder nummer 10/2024 tevens gepubliceerd op de website www.roz.nl inclusief aanvullende bepalingen verhuurder.

Voorbehoud : goedkeuring directie verhuurder/ positief bedrijfsinformatierapport; ter beoordeling van verhuurder.

BTW
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder de BTW niet kan verrekenen zal de huurprijs worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste huur.

Energielabel : A+

Algemeen : de informatie betreffende de kantoorruimte aan de Werner von Siemensstraat 5 te Zoetermeer is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan door Hopman en Schreuder Bedrijfshuisvesting BV geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven oppervlakten en afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet worden beschouwd als een aanbod of offerte. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 135,- t/m € 155,- per vierkante meter p.j.
Servicekosten
€ 38,- per vierkante meter p.j.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Type
Kantoorruimte
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1990
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed
Energielabel
A+

Locatie

Ligging
bedrijventerrein
Snelweg afrit
1000 m - 1500 m
NS station
500 m - 1000 m
Bushalte
< 500 m

Kantoorruimte

Oppervlakte
1.405 m²
Verdiepingen
3
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, Systeemplafond, Verwarming
In units vanaf
1405
Turn key
nee

Parkeren

Niet overdekt
500

Foto's

Werner von Siemensstraat 5, 2712 PN ZoetermeerWerner von Siemensstraat 5, 2712 PN ZoetermeerWerner von Siemensstraat 5, 2712 PN ZoetermeerWerner von Siemensstraat 5, 2712 PN ZoetermeerWerner von Siemensstraat 5, 2712 PN ZoetermeerWerner von Siemensstraat 5, 2712 PN ZoetermeerWerner von Siemensstraat 5, 2712 PN ZoetermeerWerner von Siemensstraat 5, 2712 PN ZoetermeerWerner von Siemensstraat 5, 2712 PN ZoetermeerWerner von Siemensstraat 5, 2712 PN ZoetermeerWerner von Siemensstraat 5, 2712 PN ZoetermeerWerner von Siemensstraat 5, 2712 PN ZoetermeerWerner von Siemensstraat 5, 2712 PN ZoetermeerWerner von Siemensstraat 5, 2712 PN ZoetermeerWerner von Siemensstraat 5, 2712 PN Zoetermeer

Video

Kaart

Reageer op dit object

Heb je interesse in dit object? Vul onderstaand jouw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.