Bedrijfsruimte Alphen aan den Rijn 

Bedrijfspanden aangeboden in de regio Alphen aan den Rijn

Vind alle bedrijfsruimte Alphen aan den Rijn te huur en te koop in Alphen aan den Rijn. Bekijk ons aanbod, de omschrijving, foto’s en overige informatie en vind direct de bedrijfspanden die u zoekt. De meest recent aangeboden bedrijfspanden in Alphen aan den Rijn vind je bij Hopman en Schreuder Bedrijfshuisvesting.

Iedere ondernemer heeft natuurlijk zijn eigen wensen voor de koop of huur van kantoorruimte, winkelruimte of andere bedrijfsruimte in Alphen aan den Rijn. Op onze web-site hopman-schreuder.nl vind je ons actuele aanbod in Alphen aan den Rijn en omgeving.

Bedrijfsruimte aanbod in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn biedt volop mogelijkheden qua bedrijfsruimte, kantoorruimte, werkplekken, beleggingspanden en winkelruimte. Alphen aan den Rijn is een stad en gemeente in de provincie Zuid-Holland, Nederland. Enkele belangrijke kenmerken van Alphen aan den Rijn zijn:

 1. Ligging: Alphen aan den Rijn ligt in het westen van Nederland, tussen Leiden, Utrecht en Gouda. De stad wordt doorkruist door de rivier de Oude Rijn.
 2. Geschiedenis: De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Er zijn archeologische vondsten gedaan die getuigen van de Romeinse nederzettingen in het gebied.
 3. Waterwegen: De stad wordt doorkruist door verschillende waterwegen, waaronder de Oude Rijn, die een belangrijke rol speelt in de geschiedenis en het karakter van de stad.
 4. Bruggen: Alphen aan den Rijn staat bekend om zijn vele bruggen. De stad heeft een aantal opvallende bruggen, zoals de Alphense Brug en de Koningin Julianabrug.
 5. Archeologiepark Archeon: Archeon is een historisch themapark in Alphen aan den Rijn dat de bezoekers meeneemt op een reis door de Nederlandse geschiedenis, van de prehistorie tot de middeleeuwen.
 6. Groene omgeving: De stad is omgeven door groene gebieden, waaronder parken en natuurgebieden. Zo is het Zegerslootgebied populair voor recreatie en watersport.
 7. Molens: Alphen aan den Rijn heeft verschillende historische molens, zoals de Rijnenburgermolen en de molens bij de Zegerplas.
 8. Winkels en voorzieningen: Het centrum van Alphen aan den Rijn heeft diverse winkels, restaurants en andere voorzieningen voor inwoners en bezoekers.
 9. Evenementen: De stad organiseert diverse evenementen gedurende het jaar, zoals de Jaarmarkt, de Huttenbouwweek en diverse festivals.
 10. Bereikbaarheid: Alphen aan den Rijn is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Het heeft een treinstation en ligt aan de snelwegen A12 en N11.

Volgens gegevens van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) uit 2021 had Alphen aan den Rijn ongeveer 113.000 inwoners. Het is belangrijk op te merken dat bevolkingsaantallen in de loop der tijd kunnen veranderen als gevolg van migratie, geboorten, overlijdens en andere demografische factoren

Bedrijfsruimte Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn heeft diverse bedrijventerreinen die een breed scala aan bedrijven en industrieën herbergen. We noemen de belangrijkste bedrijventerreinen in Alphen aan den Rijn:

 1. Rijnhaven: Een groot bedrijventerrein dat zich uitstrekt langs de Oude Rijn in het zuidoostelijke deel van de stad. Hier bevinden zich diverse bedrijven en industrieën.
 2. Molenwetering: Gelegen in het noordwesten van Alphen aan den Rijn, is Molenwetering een bedrijventerrein met een mix van kantoren en industriële faciliteiten.
 3. Baronie: De Baronie is een bedrijventerrein dat deel uitmaakt van het grotere Rijnhaven-gebied. Het herbergt verschillende bedrijven, waaronder groothandels en distributiebedrijven.
 4. Heijmanswetering: Dit bedrijventerrein ligt aan de westkant van Alphen aan den Rijn en is een locatie voor diverse bedrijfsactiviteiten.
 5. Hoorn: Bedrijventerrein Hoorn-West ligt in het westelijke deel van Alphen aan den Rijn. Het biedt ruimte aan diverse bedrijven, waaronder industriële en zakelijke activiteiten.

Bedrijventerreinen in Alphen aan den Rijn

Kortom Alphen aan den Rijn biedt een gevarieerd aanbod aan hoogwaardige kantoorruimten en strategisch gelegen locaties, met mogelijkheden voor nieuwbouw. De bedrijventerreinen zijn geschikt voor bedrijven uit verschillende sectoren. Ieder terrein heeft verschillende voorzieningen, status en parkbeheer.