Bedrijfsruimte Zoetermeer

Bedrijfsruimte aangeboden in de regio Zoetermeer

Vind alle bedrijfsruimte te huur en te koop in Zoetermeer en omstreken. Bekijk ons aanbod bedrijfsruimte voorzien van de omschrijving, foto’s en overige informatie en vind direct de bedrijfspanden die je zoekt. De meest recent aangeboden bedrijfsruimte in Zoetermeer vind je bij Hopman en Schreuder Bedrijfshuisvesting.

Iedere ondernemer heeft natuurlijk zijn eigen wensen voor de koop of huur van kantoorruimte, winkelruimte of andere bedrijfsruimte in Zoetermeer. Op onze web-site hopman-schreuder.nl vind je ons actuele aanbod in Zoetermeer en omgeving.

Bedrijfsruimte aanbod in Zoetermeer

Zoetermeer biedt volop mogelijkheden qua bedrijfsruimte, kantoorruimte, werkplekken, beleggingspanden en winkelruimte. Zoetermeer is een stad en gemeente in de provincie Zuid-Holland, Nederland. Enkele belangrijke kenmerken van Zoetermeer zijn:

 1. Locatie: Zoetermeer ligt in het westen van Nederland, nabij Den Haag en Rotterdam. Het maakt deel uit van de agglomeratie Den Haag.
 2. Geschiedenis: Oorspronkelijk was Zoetermeer een klein dorp, maar het onderging een snelle verandering in de tweede helft van de 20e eeuw. In de jaren 1960 en 1970 werd het aangewezen als een zogenaamde “groeikern” om de bevolkingsdruk in de omliggende steden te verminderen.
 3. Stadsontwikkeling: De stad onderging aanzienlijke stadsontwikkeling en groeide snel, met de aanleg van nieuwe wijken en voorzieningen. Hierdoor is het nu een moderne stad met diverse wijken.
 4. Voorzieningen: Zoetermeer heeft diverse voorzieningen, waaronder winkelcentra, recreatiegebieden, scholen en sportfaciliteiten. Het stadshart, ook bekend als het Stadshart, fungeert als het centrale zakelijke en winkelgebied.
 5. Recreatie: Het stadspark “Westerpark” en het “Buytenpark” bieden mogelijkheden voor recreatie en buitensportactiviteiten.
 6. Cultuur: Zoetermeer heeft ook culturele voorzieningen, zoals theaters en musea, die bijdragen aan het culturele leven van de stad.
 7. Bereikbaarheid: De stad is goed bereikbaar via wegen en openbaar vervoer, waaronder trein- en busverbindingen.
 8. Woningbouw: Zoetermeer heeft een mix van woningen, variërend van appartementen tot eengezinswoningen, wat het aantrekkelijk maakt voor diverse bevolkingsgroepen.

Bedrijfsruimte Zoetermeer

Zoetermeer heeft diverse bedrijventerreinen die een breed scala aan bedrijven en industrieën herbergen. We noemen de belangrijkste bedrijventerreinen in Zoetermeer:

 1. Bleizo: Gelegen aan de noordkant van Zoetermeer, is Bleizo een belangrijk bedrijventerrein met een strategische ligging tussen Zoetermeer, Lansingerland en Zoeterwoude. Het terrein is goed bereikbaar vanaf de snelweg A12.
 2. Lansinghage: Lansinghage is een bedrijventerrein in het oosten van Zoetermeer, dichtbij de A12 snelweg. Het biedt verschillende zakelijke faciliteiten en heeft een gevarieerde mix van bedrijven.
 3. Oosterheem: Oosterheem is in eerste instantie een woonwijk, maar het herbergt ook bedrijventerreinen met een mix van lokale ondernemingen en zakelijke dienstverleners.
 4. Zoeterhage: Dit bedrijventerrein bevindt zich in het zuidoosten van Zoetermeer en biedt ruimte aan diverse bedrijven. Het is een gebied met een gevarieerde bedrijvigheid.
 5. Dobbewijk: Dobbewijk is een wijk in het zuidwesten van Zoetermeer en heeft een bedrijventerrein dat een breed scala aan bedrijven huisvest.
 6. De Groenzoom: De Groenzoom is een bedrijventerrein in het noorden van Zoetermeer, dichtbij de grens met Pijnacker-Nootdorp. Het biedt ruimte aan diverse bedrijven en ondernemingen.
 7. Hoornerhage: Hoornerhage beschikt over brede wegen en een uitstekende bereikbaarheid, dichtbij de A12. Naast nieuwe en oude bedrijfspanden beschikt het terrein ook over een aantal bedrijfsverzamelgebouwen. De sectoren transport/logistiek, bouw/installatie en de groot- en detailhandel zijn hier voornamelijk te vinden.
 8. Rokkehage: Rokkehage (ca 15 ha.) is het oudste bedrijventerrein van Zoetermeer. Het terrein ligt direct aan het treinstation Zoetermeer en de A12 en is hierdoor uitstekend bereikbaar. Het bedrijventerrein heeft een mix van sectoren zoals transport/logistiek bedrijven en bouw/installatie bedrijven in een goede mix van grote, middelgrote en kleine kavels.

Bedrijventerreinen in Zoetermeer

Kortom Zoetermeer biedt een gevarieerd aanbod aan hoogwaardige kantoorruimten en strategisch gelegen locaties, met mogelijkheden voor nieuwbouw. De bedrijventerreinen zijn geschikt voor bedrijven uit verschillende sectoren. Ieder terrein heeft verschillende voorzieningen, status en parkbeheer.

Er zijn zes bedrijventerreinen in Zoetermeer: Lansinghage, Hoornerhage, Dutch Innovation Park, Zoeterhage, Rokkehage en Oosterhage.

Door de centrale ligging van Zoetermeer in Metropool Regio Rotterdam Den Haag zijn de terreinen goed te bereiken met zowel auto, als openbaar vervoer. Van deze bedrijventerreinen zijn op Oosterhage nog kavels beschikbaar voor nieuwbouw. Aan de rand Zoetermeer, op het grondgebied van gemeente Lansingerland worden twee bedrijventerreinen gemeenschappelijk ontwikkeld: Prisma en Bleizo.